- 100 g marcipan
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ vaniljestang
- 1 knivspids salt
- skal af ½ usprøjtet citron
- 100 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1-2 spsk citronsaft
Glasur:
- 60 g flødeost
- 85 g blødt smør
- 1 spsk citronsaft
- 150 g flormelis
- 3 tsk frysetørret hindbærstøv
Pynt: frysetørrede hindbær
Riv marcipanen groft og bland med mel, flormelis, vaniljekorn, salt og fintrevet citronskal. Smuldr det kolde smør i med fingrene. Saml dejen med æggeblomme og citronsaft uden at ælte for meget. Pak i film og læg på køl i 1 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk over på et skærebræt og sæt på køl i 30 min. Udstik 20 runde småkager. Bag 5-8 min ved 180 grader. Køl af.
Glasur: Pisk flødeost, smør og citronsaft sammen med en elpisker til en cremet masse. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk omhyggeligt, til du får en luftig cremet og hvid glasur.
Dekorér 5 af småkagerne med den hvide glasur. Bland 1 tsk hindbærstøv i massen og dekorér 5 småkager. Gentag yderligere to gange. Pynt desuden kagerne med rødlig glasur med frysetørret hindbær.